Triangelbana med fortsättningsgruppen optimist

KJK Segling 2024-07-18

Torsdagen den 18 juli var det dags för fortsättningsgrupp optimist att segla igen. Vi är en blandad skara av ungdomar, både erfarna som seglat några säsonger och ett gäng som är helt nya från seglarskolan, så vi försöker hitta vägar för att det ska kännas kul för alla.

Denna torsdag var det sol och vindar på 5-6 meter per sekund. Prefekt för de erfarna, lite läskigt för de nya då byvindarna låg på 10 sekundmeter. Vi seglade en triangelbana, kryss-slör-slör. Kryss kan vara ganska svårt när man är ny, men alla seglade banan jättebra.

Vi avslutade med leken ”Svampdatten” då alla får en svamp, vilken man blöter och därefter jagar man ifatt en segelkompis som man kastar svampen på. Sen gäller det att hitta en ny svamp i vattnet, som man kan kasta. Ett bra sätt att öva alla segelsätt utan att man tänker på det.

På genomgången pratade vi om skotning, placering i båten och att planera slag. Avslutningsvis pratade vi också om vikten av att rigga av och plocka undan utrustning från båtarna när vi är i land och tänka på att vi inte hinner leka, eftersom vi vill hinna fika och summera träningen innan avslut.

KJK Segling 2024-07-18